Startside
Nyheter
Kart
AniCura dyreklinikk Sandvika
Priser dyreklinikk
Kiropraktikk
Dyrebutikk
AniCura Rehab
Quevedo Dog Pro hundefrisør
Nyhetsbrev
Åpningstider
  Tema

 

Dyrenes Storsenter
Industriveien 2
1337 Sandvika
Telefon 400 12 800
 

 

Kiropraktikk

Kiropraktikk – en integrert behandlingsform

Kiropraktikk har sin opprinnelse i USA for litt over 100 år siden.

Kiropraktikk betyr ”behandle med hendene”. Denne behandlingsformen ble til nærmest ved en tilfeldighet. DD Palmer behandlet en døv renholdsarbeider i brystvirvelsøylen, – med det resultat at vedkommende begynte å høre.

DD Palmer mente allerede at det var en sammenheng mellom en nedsatt bevegelighet av et segment i ryggsøylen og nervenes evne til å styre funksjoner i kroppen.

 

Undersøkelsen

Først gjøres en grundig bevegelsesanalyse for å se hvordan dyret beveger seg. Neste punkt er å undersøke muskulatur på hele dyret samt en grundig palpasjon av ryggsøylen. Til slutt blir det tatt røntgenbilder av columna i det aktuelle området, og evt smertefulle ledd i ekstremitetene.


Behandlingen

Kiropraktoren behandler med hendene og kontakter det involverte segmentet og trykker i en rask støtende bevegelse som må tilpasses nøyaktig i retning og styrke. Noen ganger bruker kiropraktoren triggerpunktmassasje i tillegg. Dyret kan oppleve behandlingen som smertefull i det kiropraktoren trykker i det aktuelle området. Smerten kan være skarp, men går fort over, og som regel merker dyret fort at den blir bedre av behandling.

Hos oss behandles dyret alltid i våken tilstand, og ikke etter å ha fått beroligende medikamenter fordi man er avhengig av at refleksmekanismene i muskulaturen fungerer for å oppnå best mulig resultat.


Hva kan behandles?

Det som behandles mest er haltheter, ryggsmerter, nakkesmerter, belastningsskader med forskjellig årsak.

Andre ting som kan behandles er: nevrologiske problemer som er forårsaket av forstyrrelser i ryggsøylen. Nevrologiske problemer kan vise seg både som ustøhet og andre bevegelsesforandringer, men også i form av forstyrrelser av funksjon i forskjellige organer.

 

Hvor fort ser man resultater, og hvor mange behandlinger er påkrevet?

Ved kroniske lidelser kan det være nødvendig med mange behandlinger, gjerne over uker og måneder for å oppnå stabilitet. Ved akutte tilstander kan resultatet ofte komme etter første behandling, men også da anbefales oppfølgende behandlinger.  

 

Sidekart
Skriv ut denne siden
 

 Themes In Design.com